تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۱۹ دی ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد ۲۴، پروژه فیلترینگ در ایران را بررسی می‌کند:

اینترنت طبقاتی توهین به کل جامعه است| با این نگاه به مرور برابری آرا انتخاباتی مردم هم زیر سؤال می‌رود

محمد رضا شرفی، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات، درباره اینترنت طبقاتی می‌گوید: «ما امروز دیگر می‌دانیم که تا دو سال دیگر، حتی گوشی‌های موبایل هم به اینترنت ماهواره‌ای متصل خواهند شد و اینترنت طبقاتی و فیلترینگ اثر خود را از دست می‌دهند.»

اینترنت طبقاتی توهین به کل جامعه است| با این نگاه به مرور برابری آرا انتخاباتی مردم هم زیر سؤال می‌رود
رویداد ۲۴| امیرحسین جعفری: برخی در کشور به دنبال اجرای اینترنت طبقاتی و فاصله‌گذاری میان مردم هستند، در حالیکه تاریخ ثابت کرده جامعه در نهایت مسیر مطلوب خود را می‌رود و هرگونه محدودیت تکنولوژیک مانند فیلترینگ را قبول نخواهد کرد. با تجربه‌ی رفتار چند سال اخیر مردم در رابطه با اینترنت و ماهواره، عده‌ای همچنان بر طبل ایجاد محدودیت می‌کوبند و هر روز طرح‌های هزینه‌زا و بی نتیجه در این حوزه ارائه می‌کنند.

نقض برابری انسان‌ها با اینترنت طبقاتی

محمد رضا شرفی، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات، معتقد است که اینترنت طبقاتی، نوعی توهین به هویت جامعه است و برابری انسان‌ها را زیرسؤال می‌برد. او می‌گوید: «این حرف یعنی شهروند با شهروند فرق دارد و تشخیص شعور مردم هم با آقایان تصمیم ساز است. در این مورد مردم به دو دسته تقسیم می‌شوند. در این نگاه مردم با هم برابر نیستند. ما از ابتدا یک سری مفاهیم اولیه داشتیم که انسان‌ها برابر‌اند، اما در این ساختار می‌بینیم که اصل دینی ما یعنی برابری انسان‌ها، در حال نقض شدن است. این کار از هر زاویه یک بحران است. مگر می‌توانید به مردم امتیاز شعور دهید و آنها را دسته‌بندی کنید؟ با این نگاه به مرور برابری آرا انتخاباتی مردم هم زیر سؤال می‌رود. رئیس جمهور با شعار عدالت علی نمی‌تواند دنبال اینترنت طبقاتی باشد.»

چه کسانی اینترنت طبقات بالا را خواند داشت؟

او معتقد است که سلیقه مجریان این طرح در توزیع اینترنت طبقاتی نقش دارد و آنها مشخص می‌کنند چه کسانی صلاحیت استفاده از اینترنت را دارند. در این روند نیز خطر توزیع رانت وجود دارد. او می‌گوید: «سلیقه‌ی تصمیم ساز در اجرای این طرح مهم است. آنها تعیین می‌کنند چه کسی صلاحیت استفاده از اینترنت را دارد. اینترنت طبقاتی بازآفرینی خودی و غیرخودی است. این طرح همواره چالش برانگیز خواهد بود و یک سری از مسائل مهم در کشور را زیرسؤال می‌برد. اینترنت در ایران یک بازی چند ساله است. با توجه به سرعت رشد تکنولوژی، هزینه‌های دولت برای جلوگیری از آن به مرور به بن بست می‌خورد. از سوی دیگر این طرح‌ها نوعی رانت هم برای خودی‌هاست و هزینه‌هایی که برای مقابله با تکنولوژی می‌شود، هدردادن بیت المال است.»

بن بست تکنولوژیک محدودیت

شرفی، معتقد است که به مرور زمان کارکرد محدودسازی‌هایی مانند فیلترینگ از بین می‌رود و با سرعت تکنولوژی، این رفتار‌ها بی اثر خواهند شد. او می‌گوید: «ما امروز دیگر می‌دانیم تا دو سال دیگر، حتی گوشی‌های موبایل هم به اینترنت ماهواره‌ای متصل خواهند شد و اینترنت طبقاتی و فیلترینگ اثر خود را از دست می‌دهند. به جای اینکه سواد عمومی جامعه را ارتقاع دهیم و کار زیربنایی کنیم، متأسفانه با تصمیمات سریع و بی منطق، به شکل سطحی به موضوع برخورد می‌کنیم. ما عمقی به مسائل نگاه نمی‌کنیم و چالش‌ها به شکل ادامه داری تداوم می‌یابد. یک زمان اینترنت با سرعت پایین برای همه مجاز بود و قانون استفاده از اینترنت پرسرعت هنوز هم شاید لغو نشده باشد، اما مردم در هر حال امروز به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.»

او همچنین افزود: «مسئولین از گذشته درس نمی‌گیرند که این فعالیت‌ها چه آثار منفی بر جامعه داشته است. برای اجرا پروژه اینترنت طبقاتی، نیاز به یک آسیب‌شناسی اولیه داریم. هزینه‌های مادی این طرح را اگر کنار بگذاریم، سرمایه اجتماعی دولت از بین می‌رود. جز تا کل طرح اینترنت طبقاتی آسیب زننده است. این نگرش به هر حال در کشور بر روی بسیاری از حوزه‌ها دیده می‌شود.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
0
0
اشتباهات در نگارش نوشته ها از اشتباه نوشتاری و دستوری فراتر رفته و نشان از بیسوادی عمیق است، در هر متنی که منتشر میکنید انبوهی از این اشتابهات وجود دارد، عناوین نادرست، جایگذاری نادرست صف و موصوف و مضاف و مضاف الیه و ... که بیداد میکند، نویسندگان و مدیران شما تفاوت قالب و غالب را نمی دانند؟ ارتقاء را مینویسند ارتقاع و ده ها مورد مشابه. آیا کسی نیست که این نوشته ها را بخواند؟ سردبیر و مدیر مسئول سواد تشخیص عناوین اشتباه را هم ندارند؟
نظرات شما